top of page

OVER

ONS

Over ons

We fantaseerden er al ruim 10 jaar over. Hoe zou het zijn om ooit onze creatieve krachten te kunnen bundelen? Om meer tijd met elkaar en onze drie jongens door te kunnen brengen, en tegelijkertijd iets moois te kunnen bijdragen in ons Schagen?

Toen we eenmaal de kans zagen om onze passies te combineren én iets terug te doen voor mensen die het ook verdienen, is onze grote droom in vervulling gegaan!

‘We zijn niet vies van hard werken en willen ook gewoon ouders kunnen zijn’.

Sanne & Barry

bedenkers / eigenaren

De locatie

Vanuit de droomwens om onze krachten te bundelen, ontstond de visie om een plek te creëren waar iedereen zich fijn en welkom voelt.

Nadat we verliefd werden op het leegstaande pijpenlaatje aan de Gedempte Gracht, stapelden de ideeën zich op.

En omdat al het goede in drieën komt, is Peper & Goud naast lunchkamer en conceptstore, ook een prachtige locatie voor een intieme bruiloft, een feestje of privé diner. Onze cateringmogelijkheden op locatie heeft inmiddels ook menig fan ontdekt.

 

Hebben jullie de binnentuin al gevonden? De verscholen parel is van vroeg in het voorjaar tot laat in het najaar een heerlijke plek om te vertoeven. Niet verder vertellen!

Ons team

“Als we dan toch een lunchkamer beginnen, waarom dan niet samen met mensen die het óók verdienen?”. Dit was er nog niet in Schagen, gek eigenlijk!

 

Ons team bestaat ondermeer uit mensen met een verstandelijke beperking. Wij gunnen deze mensen ook een plek!

‘Ze zijn een inspiratie voor elkaar en de buurt, hun Schagen! Twee mensen die besloten hun harten te volgen en dat van anderen te raken’.

Over Barry

Barry is chef kok en leermeester. Hij heeft zijn ervaring opgedaan in horecazaken zoals Wonders en Markt15, waar hij ruim 13 jaar geleden zijn Sanne ontmoette. Samen deelden ze hun interesses voor  gastronomie, leuke tentjes, goede koffie en inspirerende entourages.

 

Maar na 24 jaar horeca, was Barry eerlijk gezegd wel toe aan ‘normale’ werktijden en écht contact met mensen.

Bovendien heeft hij altijd al het verlangen gehad om samen met Sanne hun dromen na te jagen. Dat hij nu leerlingen in zijn eigen keuken mag gaan begeleiden, is natuurlijk geweldig!

Iedereen kent Barry als een geduldige, zorgzame man die het beste wil voor iedereen. Hij haalt zijn voldoening uit het helpen van mensen, en neemt met de grootste liefde leerlingen onder zijn hoede. Hoe groot of klein hun rugzak ook is, Barry weet ze altijd te motiveren voor hun dromen te gaan!

Over Sanne

Verliefd op het ambacht, is Sanne na haar middelbare school goudsmid geworden. Ze kan hier al 17 jaar volledig haar creativiteit in kwijt. Maar! Vanuit haar altijd aanwezige drang om bezig te blijven, heeft ze niet lang daarna een fotografie opleiding gedaan. Opnieuw verliefd!

 

Inmiddels heeft ze vele prachtige verhalen mogen vastleggen. Haar gouden formule? Herinneringen tastbaar maken door middel van sieraden en beeld. ‘Niets is mooier dan de intimiteit van een bruiloft, een zwangerschap of een pasgeboren baby'tje van dichtbij meemaken en mogen vastleggen’. Getuige zijn van het aanschuiven van een door haarzelf gemaakte trouwring, is voor Sanne het mooiste dat er is!

Tegenwoordig kun je Sanne vinden in haar nieuwe atelier op de eerste verdieping van Peper & Goud. Hier ontvangt ze mensen op afspraak en gaat ze in gesprek over hoe ze met haar creativiteit iets positiefs kan bijdragen aan bijzondere momenten.

 

Iets doen waar andere mensen blij van worden en ontroerd van raken is haar op het lijf geschreven, en maakt haar dolgelukkig!

www.sanneswart.nl

'Als we dit de rest van ons leven mogen doen, dan zijn we heel gelukkig’.

bottom of page